Parasportsatsning för funktionsnedsatta

”Karlskoga i samarbete med Fritidsbankerna och kommunerna i Värmland

Sedan 2016 har det varit möjligt att låna sport- och friluftsutrustning helt gratis på Fritidsbanken i Karlskoga.
Men trots att alla får låna på Fritidsbanken saknas det oftast utrustning för funktionsnedsatta. Detta vill Karlskoga och Värmlands kommuner ändra på och går nu samman i en unik satsning på parasportutrustning. Fritidsbankens koncept bygger på att folk skänker prylar de inte längre använder och dessa lånas sedan ut gratis i 14 dagar. I dagsläget finns det mer än 6000 artiklar i lager i Karlskoga men av dessa är bara ett fåtal anpassade för personer med funktionsnedsättning. Parasportutrustning är dyr att köpa och inget som ligger oanvänt i förråden som annan sportutrustning kanske gör i många fall.

Nu har Karlskogas kommun tillsammans med Värmlands kommuner, köpt ”Parasport Värmlands” befintliga utrustning. Utrustningen är nu utplacerade och går att låna fritt mellan Fritidsbankerna. i Karlskoga och i Värmland
Gör en bokning tillsammans med platsansvarige för att se när den utrustning du önskar låna gratis upp till 14 dagar är tillgänglig. Därefter ombesörjer kommunerna fri transport av utrustningen mellan de Fritidsbanker som samarbetar om materialet.

Det går nu att gratis i upp till 14-dagar låna en armcykel, friidrotts/ landsvägsrullstol eller en sittkälke för slalom, längdskidor alternativt skridsko.
Så här gör du.. Kontakta Fritidsbanken i Karlskoga på telefon 070-632 92 70 alternativt gör ett besök på Skogsrundan 32 C. Öppet: tis, ons, tors kl. 16-19

Extra öppettider vid skolov måndagar och fredagar kl. 15-17 Påsklov 15-18 april och Höstlov 28 okt-03 nov